Verkenners 11 t/m 15 jaar

Bij de Verkenners vind je de jongens van 11 t/m 15 jaar die elke zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur opkomst hebben. Centraal staat het werken in patrouilles: zelfgemaakt groepjes van Verkenners met een leider (PL, patrouilleleider) en rechterhand van de leider (APL, assistent patrouilleleider). In de patrouille zitten zowel oudere, meer ervaren Verkenners (die zijn vaak PL of APL), maar ook jongere Verkenners. Samen met deze patrouille onderneem je als Verkenner veel verschillende activiteiten. De ene week bouw je samen een keuken van pionierpalen (grote houten palen) en touw om pannenkoeken op te bakken met een gasstelletje en de week erop kan het zomaar zijn dat je helemaal zelf mag bepalen wat je gaat doen. Geen enkele week is dus hetzelfde, wat leuk is als je van veel verschillende activiteiten houdt.

Verkenners Logo Scouting

HZV ofwel Hakken, Zagen, Vuur maken
Bij de Verkenners ben je ook veel bezig met scoutingtechnieken. Hierbij moet je denken aan hakken, zagen, vuur maken of pionieren en kamperen. Bij de scoutingtechnieken horen insignes, badges voor op je uniform. Zo is er het insigne HZV, die gaat zoals je al raadt over Hakken, Zagen en Vuur maken. De leiding geeft je bij dit insigne bijvoorbeeld een hak- en zaaginstructie en oefent samen met je, zodat je het goed leert. Als je eenmaal het insigne hebt gehaald, dan weet de leiding dat je weet hoe je bijvoorbeeld moet hakken. Je mag dan ook zelfstandig hakken, volgens de regels uiteraard. Zo zijn er nog meer insignes die je kan halen die te maken hebben met Scoutingtechnieken, waaronder dus ook het bouwen van grote bouwwerken (pionieren) en het kamperen in een tent. Ook hierbij helpt de leiding je mee om het zelf te kunnen doen.

Speciale activiteiten
Naast de wekelijkse opkomsten doen de Verkenners ook mee met andere activiteiten. Een voorbeeld hiervan zijn de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Bij dit weekendkamp in Arnhem komen de patrouilles van veel groepen uit de regio samen om met elkaar te strijden: hoe goed is iedereen in de Scoutingtechnieken en in verschillende spellen? Wie bouwt de beste keuken en wie kookt het lekkerste eten? Een andere jaarlijkse regio-activiteit (activiteit georganiseerd door Regio Klein Gelderland) is de Arnhemse Winterhike (AWH). Tijdens deze tweedaagse hike/wandeling strijden de patrouilles: wie loopt het beste de hike met uitdagende puzzels en wie scoort goed bij de opdrachten langs de route? Allemaal gezellige activiteiten met veel andere Scouts/Verkenners. Als Lincolngroep doen we nooit echt mee om te winnen, maar vooral voor het plezier

En dan gaan we ook nog op kamp – natuurlijk!
Ook komen ieder jaar in ieder geval twee kampen langs die de leiding zelf organiseert: het weekendkamp (meestal in november) en het zomerkamp (eerste week van de zomervakantie). Tijdens deze kampen zijn we gezellig met alle Verkenners en kan het echte genieten beginnen. Bijna altijd gaan we met de tent en bouwen we, ja daar is ie weer, een keuken. Iedere avond zelf koken en eindigen bij het kampvuur met een lekkere snack: wat wil je nog meer?

Enthousiast geworden?
Ben je na het lezen van deze tekst nou ontzettend enthousiast geworden om je kind op scouting te doen? Of misschien vind je het zelf wel super leuk om leiding te worden?

Neem dan even contact met ons op via het contactformulier (contact in het menu).

Tot bij Scouting!