Onze groep

De Lincolngroep is een kleinschalige scoutinggroep met in totaal ongeveer 50 leden. Onze jeugdleden bestaan van oudsher alleen uit jongens, iets wat je tegenwoordig niet veel meer ziet. Onze groep heeft hier vanaf het ontstaan aan vastgehouden en omdat het zo zijn eigen sfeer en leuke kanten heeft is het altijd zo gebleven (vanaf 18+ mogen er wel vrouwen bij de groep). Naast een jongensgroep zijn we ook een van oorsprong christelijke groep (protestants). Deze christelijke achtergrond komt nog steeds terug in groepsactiviteiten zoals onze kerstviering en in de normen en waarden die we belangrijk vinden bij de groep.

In het bos
De locatie van onze blokhut, in een mooi bos/park, maakt dat we bij de Lincoln zo veel mogelijk naar buiten gaan. In het bos worden dan ook regelmatig spellen als Levend Stratego of Boskwartet gedaan, wel zo leuk in een mooie bosrijke omgeving waar je rond kan sluipen. We hebben bij onze blokhut 2 mooie kampvuurkuilen, dus vuur stoken hoort er ook bij. Buiten bevindt zich ook ons pionierhout (grote houten palen), waarmee mooie bouwwerken zijn te maken, zoals keukens en schommels.

Echt Scouting!
Al met al hebben we met onze locatie en aanwezig materiaal alles in huis om echt Scouting te beleven. En dat is wat we bij de Lincoln dan ook echt graag doen: ouderwets echt Scoutingen! We houden ons bij onze groep veel bezig met scoutingtechnieken zoals pionieren, vuur maken (inclusief hakken en zagen) en ook het kaart lezen (blijft handig) of met een GPS leren omgaan (beetje modern zijn we wel). Natuurlijk horen bij Scouting de vele spellen, maar bij de Lincoln vinden we dat Scouting naast heel veel lol ook best wel serieus mag zijn. Zo maken alle speltakken (leeftijdsgroepen) zelf hun lokalen en ook toiletten schoon tijdens de corvee, want samen maken we zwaar werk licht.

Tradities
Bij de Lincolngroep hebben we vele tradities. Zo beginnen we ieder seizoen (startend in september) met de Airborne Wandeltocht. We lopen mee omdat we zijn vernoemd naar een regiment dat onderdeel uitmaakte bij deze operatie Market Garden. Om dezelfde reden staan we met onze groep ieder jaar op 4 mei op de Erebegraafplaats in Oosterbeek.

Verder hebben we als groep een aantal tradities die gebonden zijn aan Scouting of die gewoon leuk zijn ontstaan door de jaren heen. In januari starten we het nieuwe kalenderjaar bijvoorbeeld met de Boerenkoolfuif, lekker eten en bingoën. In maart steken we onze handen uit de mouwen bij NL-doet, want ook de blokhut heeft soms even wat liefde nodig.

In april is er de Sint-Jorisviering. Sint Joris is de beschermheilige van Scouting en daarom staan we op deze dag stil bij wat het betekent om een scout/padvinder te zijn en hernieuwen we onze Belofte. Verder doen we in november mee aan de Natuurwerkdag, waarbij we in een natuurgebied helpen met het onderhoud. Het kalenderjaar eindigt met onze kerstviering en met het bakken van (als het goed is) heerlijke oliebollen. En zo zijn we het jaartje rond.

De Lincoln: Een eigenzinnige scoutinggroep
U weet nu een heleboel van onze Scoutinggroep, maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen (te veel voor op de site..). Om het kort samen te vatten: de Lincolngroep is een eigenzinnige scoutinggroep. We doen nog aan scouting zoals dat er vroeger ongeveer uitzag, maar dan wel met een modern tintje. Als groep hebben we onze eigen ideeën en daar zijn we best trots op :).

Klinkt dit je goed in de oren? Kom dan gerust een keertje langs. Neem wel eerst even contact op (via het contactformulier), dan weet u zeker dat wij er ook zijn.