Leiding gezocht

Krijg jij er energie van om samen met jonge mensen bezig te zijn?

Vind je het leuk om jongens tussen de 7 en 18 jaar spelenderwijs te helpen om zelfstandig te worden? Ben je daarnaast graag buiten en niet bang om jezelf verder te ontdekken?

Dan zit je bij ons goed! Bij onze scoutinggroep gaan we niet voor een perfect georganiseerd programma door volwassenen. Wij gaan voor activiteiten waarbij onze jeugdleden afhankelijk van hun leeftijd zoveel mogelijk aan het roer staan. Daarom werken we bij scouting met leeftijdsgroepen, beter bekend als speltakken. Er zijn drie speltakken; de Welpen (7 t/m 11 jaar), de Verkenners (11 t/m 15 jaar) en de Rowans (15 t/m 18 jaar).

Ontdek hieronder welke speltak jou de meeste energie geeft.

Welpen Logo Scouting

Welpen –
7 t/m 11 jaar

Bij de Welpen staat het verhaal van het Jungleboek centraal. Als leiding ben je dan ook een figuur uit het jungleboek. Zo ben jij bijvoorbeeld Baloe de beer of Kaa de slang. Met de Welpen speel je actieve spellen in het bos en bak je broodjes bij het kampvuur. Heb jij veel fantasie? Dan is de speltak Welpen geschikt voor jou!

Verkenners Logo Scouting

Verkenners –
11 t/m 15 jaar

De Verkenners doen veel zelf. Zo bedenken de oudere Verkenners samen met de leiding de programma’s. De activiteiten zijn veel buiten en een vuurtje is ook vaak van de partij. Als leiding vind je het leuk om zelf programma’s te bedenken, maar bovenal krijg je er energie van om te zien hoe ze de opkomsten zelf regelen.

Rowans –
15 t/m 18 jaar

De Rowans staan (bijna) helemaal zelf aan het roer. Met hun scoutingervaring op zak, mogen ze nu alles zelf bepalen. De programma´s variëren van een filmavond, een kampvuur maken tot een eigen kamp organiseren. Als begeleiding motiveer je de Rowans en vind je het leuk om ze te ondersteunen waar nodig.

Wat haal jij eruit?

 • Al doende groeien als mens, zoals op persoonlijk, sociaal of organisatorisch vlak
 • Een plek waar je jezelf kan zijn
 • Actief zijn in de buitenlucht
 • En natuurlijk nog veel meer, maar dan wordt dit zo’n lange lijst 🙂

Wat verwachten wij van jou?

 • Beschikbaar op zaterdagen van 14 tot 17 uur
 • Zin om er wat moois van te maken
 • Het leuk vinden om te werken in een team
 • Bereid om per week ongeveer 5 uur bezig te zijn met het bedenken en uitvoeren van programma’s
 • Goed om te weten: je hebt geen scoutingervaring nodig. Met enthousiasme kom je een heel eind!
 • Je hebt een leeftijd tussen de 18 en 88 jaar
 • Je bent bereid een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen

Nog steeds enthousiast en vol energie?

Kom dan eens 3 keer geheel vrijblijvend kijken of het echt iets voor jou is. Laat het ons weten door ons een mail te sturen en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Hopelijk tot snel!

Stuur ons een e-mail